Doe mee: actie vakantietas!

Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Hoewel de vakantie voor velen van ons nog erg onzeker is vanwege de coronacrisis, is in veel gezinnen in Woerden het vraagstuk over de vakantie niet onzeker: zij kunnen sowieso niet, omdat ze hier geen geld voor hebben.

Graag willen we hen deze zomer verblijden met een vakantietas, gevuld met leuke spullen waar de kinderen zich in de vakantie mee kunnen vermaken. Help je dit jaar (weer) mee met het vullen van een vakantietas?  

Hoe gaat dit zijn werk?
Nadat u zich aan heeft gemeld om één tas of meerdere tassen te willen vullen. Krijg u even later een gezin toegewezen en daarbij krijg je één of een aantal tassen (afhankelijk van de samenstelling van het gezin). Vorig jaar bleken de tassen klein, dit jaar zijn de tassen groter en fairtrade gemaakt.

Dan gaat u de tas vullen. Onder het kopje “wat stop je in de tas” staan veel tips.

Er komen ook nog spullen en tegoedbonnen beschikbaar die Stichting Present en de diaconie van de Gereformeerde kerk hebben verzameld (later meer info hierover). U kunt zelf bepalen of bepaalde tegoedbonnen leuk zijn voor het gezin. Als de tas klaar is, kunt u de tas inleveren of zelf naar het gezin brengen.

Aanmelden:

Ja, ik doe mee met de actie vakantietas
Alle gegevens worden uitsluitend voor deze actie gebruikt.
Let op: geen spaties of streepjes toevoegen. Alle 10 cijfers mogen achterelkaar getikt.
Dan kunnen we de vakantietas(sen) brengen.
Deze vraag is niet verplicht. We stellen hem om (jo)u te kunnen koppelen aan een gezin met kinderen in dezelfde leeftijd.
Ook deze vraag is niet verplicht, maar helpt bij het koppelen aan een gezin.

Wat stop je in de tas

Download het document met tips per leeftijd. 

Data overzicht:

  • T/m 31 mei opgeven.
  • 7 juni ontvangt u een mail met daarin anoniem de gegevens van het gezin waarvoor u een tas kunt maken. En nogmaals de uitleg van de actie.
  • 6-10 juli brengt u de tas weg naar het gezin, of levert u de tas in waarna iemand de tas wegbrengt.

De tas brengen
Zoals u al kon lezen is er een mogelijkheid om de tas zelf naar het gezin te brengen. Die mogelijkheid willen we aanbieden omdat iedereen steeds meer leeft in zijn eigen “bubbel”. We raken steeds meer vervreemd van elkaar, terwijl we allemaal stad of dorpsgenoten van elkaar zijn. Als u dat wilt, kunt u dat aangeven op het aanmeldformulier.

In de mail van 7 juni krijgt u de adresgegevens. Dit doen we uiteraard alleen bij gezinnen die daarvoor toestemming hebben gegeven. Er zijn ook veel gezinnen die het prettig vinden als de tas wordt gebracht door een medewerker van de kerk. Dus u hoeft de tas niet zelf te brengen, het kan wel.

Vragen
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u een mail sturen naar de diaconie.

Alvast hartelijk dank voor het opgeven, hoop dat we er met ons allen weer veel gezinnen en kinderen blij kunnen maken.

Samenwerking
Stichting Present heeft in dezelfde periode de zomerpakketen actie. De diaconie van de Gereformeerde kerk en Stichting Present werken nauw samen en verdelen de adressen van de gezinnen onderling.