Op een bijzonder plek wonen en er zijn voor jongeren?

Jezus vraagt ons om er te zijn voor de ander. Dat kan op heel veel verschillende manieren en gelukkig is er altijd wel een manier die bij jou past.

Van Timon kregen we de vraag om hen te helpen zoeken naar nieuwe omwoners voor in Woerden. Wat dat precies inhoudt, lees je hieronder. Een mooie manier om er te zijn voor een ander. Wellicht iets voor jou? 

Wil je als vrijwilliger op een bijzonder plek wonen en er zijn voor jongeren?

Voor zo’n plek in Woerden zoekt Timon omwoners. De rol van deze vrijwilliger laat zich het best omschrijven als die van ‘een goede buur’. Als omwoner in Woerden woon je naast of onder een locatie waar jongeren wonen. Deze jongeren ervaren persoonlijke en sociale problemen in de verschillende gebieden van hun leven: thuis, op school en in hun vrije tijd. Daarom wonen ze tijdelijk niet thuis maar op een locatie van Timon. Op deze plek krijgen ze begeleiding. Samen met een mentor werkt de jongere aan (relatie)herstel. Soms groeit een jongere verder toe naar een zelfstandige woonplek, en soms is er voldoende herstel om weer thuis te kunnen wonen.

Fijne buur

Naast de professionele begeleiding wil Timon de jongeren ook de mogelijkheid bieden om ontspannen contact aan te gaan met fijne buren, onze omwoners. Dus: maak je gemakkelijk contact, kan er bij jou altijd wel een bord aan tafel bij, hou je van spelletjes, drink je graag een bakkie en kan je wel tegen een stootje? Dan is omwoner-zijn vast iets voor jou!

Deze plek is op je lijf geschreven als…

  • Je passie hebt voor jongvolwassenen
  • Je een tikkeltje stoer bent
  • Je van dynamiek houdt
  • Je gastvrij, maar niet grenzeloos bent
  • Je idealistisch én realistisch bent
  • Je leeft vanuit het christelijk geloof
  • Je gemakkelijk contact maakt op een onvoorwaardelijke manier.

Wonen met meerwaarde

In Woerden zijn we op zoek naar een enthousiast stel en ook naar een alleenwonende. We bieden een zelfstandig tweekamer appartement aan op de begane grond. Je hebt een open keuken aangrenzend aan je huiskamer en een riante tuin. De huurprijzen zijn marktconform.

Je jongeren waar je naast komt wonen zijn tussen de vijftien en achttien jaar oud en worden intensief begeleid. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig en dus altijd beschikbaar voor de jongeren en de vrijwilligers.

Motivatie en inspiratie

Timon kan al ruim 35 jaar bouwen op een uitgebreid netwerk van betrokken en geïnspireerde vrijwilligers. Zij leven jongeren het ‘gewone leven’ voor. De motivatie en inspiratie om hulp te bieden vinden medewerkers en vrijwilligers Timon in het christelijke geloof. Iedere jongere of ouder, ongeacht zijn of haar levensovertuiging, kan een beroep doen op hulp van Timon.

Wil jij goede buur worden?

Meld je aan via het aanmeldformulier op de website www.timon.nl. Dan nemen zij zo snel mogelijk contact met je op! Of neem contact op via ln.no1575592033mit@s1575592033regil1575592033liwji1575592033rv1575592033 en vraag gerust om even teruggebeld te worden. Bellen kan ook naar 06-86898590 (Jesse van der Graaf, vrijwilligerscoach)