21 mrt – Thema-avond Leren van de oorlog

‘Wat valt er nu te leren van een oorlog?’ vraagt u zich misschien af. In Winterswijk bestaat een Werkgroep ‘Leren van de oorlog’ die sinds 2004 jaarlijks de leerlingen van de groepen 7 en 8 en de leerlingen van de eerste groepen van het voortgezet onderwijs meeneemt in een onderwijsproject onder die naam. We leren over de oorlog – wat is er gebeurd? We leren van de oorlog – hoe kon het zover komen en is het te voorkomen? We zeggen toch telkens: ‘Nooit meer!’

Het verhaal van de vervolging en wegvoering van de Joodse bevolking heeft een centrale plaats in het project. De geschiedenis van het antisemitisme is een pijnlijke, juist ook voor mensen die zich verbonden voelen met het christendom. Zou Jezus van Nazareth, Joodse jongen, levend in het Derde Rijk, een ster gedragen hebben en vervolgd en vermoord zijn?

Henk Vis vertelt

Oud Woerdenaar Henk Vis uit Winterswijk vertelt hierover. Henk is bij het onderwijsproject betrokken en geeft, vanuit de Taakgroep Kerk en Israël van de Protestantse Gemeente Winterswijk, ook les in een bijbelstudiegroep en de Joodse Leerhuizen van Winterswijk en Aalten.

Thema-avonden Kerk en Israël

Ook dit seizoen organiseert de interkerkelijke Woerdense commissie Kerk en Israël vier thema-avonden. Dit is de laatste avond. 

 

Leiding: Interkerkelijke commissie Kerk en Israël
Datum: donderdag 21 maart
Plaats:  Maranathakerk, Molenvlietbrink 1
Tijd:  20.00-22.00 uur
Kosten:  collecte bij de uitgang

Geef een reactie