Terugblik op het engelenproject….

Het kwam als tip bij de pastorale raad binnen en ik had het ‘geluk’ dat ik de uitvoering op me mocht nemen. Alhoewel, uitvoering.. ik hoefde er zelf niet veel meer aan te doen dan de aangedragen namen te koppelen aan de ‘engelen’ die zich opgaven. De uitvoering lag bij de engelen. Leuk om de variatie te zien in aangedragen namen. Ouderdom, ziekte, moeite, maar ook gewoon omdat het gegund was. 

De reacties op de verdeling was erg leuk! De engelen waren erg enthousiast. Eén persoon wilde zelfs voor twee mensen een engel zijn. Het scheelde niet veel of ik moest hem/haar teleurstellen, maar op het laatste nippertje kwam er een extra naam binnen. De verdeling kwam zo perfect uit! 

Bij mij kwam een aantal reacties op dit project binnen. Ik wil ze u niet onthouden:

“Wat is dat adventproject enorm leuk zeg! Stiekem in het donker een tasje voor de deur, aanbellen en snel wegrennen, heerlijk!” 

“Ik heb al twee heel leuke reacties op de engelen-actie. Van een echtpaar dat verrast was en van mijn vrouw, die verbaasd en verrast was dat er iets van ‘de engel’ aan de deur hing afgelopen week. Het is een mooie, geslaagde en waardevolle actie!” 

“Wat super leuk om vijf keer verrast te worden door een engel uit de OK! Maar ook wat jammer dat ik hem of haar niet kan bedanken. Wil jij dat voor me doen?”

“Een engel zijn en hebben. Wie ervaart dat wel eens? Dat er een engel op je pad komt, of dat je een engel op je schouder hebt?! Of dat je een engel voor iemand mag zijn? Ik in ieder geval wel in de afgelopen adventsperiode. Een ontzettend mooi project dat tijdens de adventsperiode in onze kerk aandacht kreeg. Vier keer mocht ik een engel voor iemand zijn, en tegelijk mocht ik ook de ontvanger zijn die vier keer een verrassing op de stoep of door de brievenbus ontving. Hoe mooi en waardevol kan dat zijn! Dit project had meer aandacht verdiend. Dit verdient herhaling!”

“Langs deze weg een bedankje voor mijn adventsengel. Ik vond het fijn dat er in de adventstijd aan mij gedacht is door mijn maatje.”

Hoe het verder gelopen is, hoe men het ervaren heeft om engel te zijn, of om zomaar een anoniem cadeautje te krijgen? Ik weet het niet. We hoeven tenslotte ook niet alles te weten. We vertrouwen erop dat het voor iedereen goed geweest is. 

Volgend jaar weer? 

Ouderling Martijn vanuit de gemeente rondom de Opstandingskerk

Geef een reactie