Blog: Petrus, magazine over geloof, hoop en liefde..

De PKN kerk, als overkoepelende landelijke  organisatie, is onlangs een nieuw ledenblad gestart met als titel: Petrus. Het blad wil een beeld geven van de (PKN) kerk in deze tijd. Met interviews, reportages, nieuwtjes, recepten, wandelroutes, kortom een kerkelijke glossy met mooie foto’s erin.  De eerst 2 nummers zijn nu verschenen.
Petrus is een fascinerend bijbelfiguur. Enerzijds de Rots waar de kerk op gebouwd is, anderzijds de twijfelaar en wegloper toen het er echt op aankwam.

Vorige maand bezocht ik zijn graf nog in de Sint Pieter te Rome. En elke nieuwe paus is een opvolger van Petrus die als eerste paus kan worden gezien. Tijdens een biblio-drama oefening in onze kerk heb ik wel eens de rol van Petrus mogen spelen, een intensieve en confronterende manier om je in zo’n bijbelpersoon te verdiepen; wat zou jij voor keuzes maken?

Ik vind het een prima initiatief om de leden van de PKN en andere belangstellenden zo’n mooi blad 4 keer per jaar toe te sturen. Het mag van mij nog wat mystieker en spiritueler, maar dat komt vast nog wel. Wat de AH, Jumbo en Ikea hun klanten aanbieden met hun ge├»llustreerde bladen moet de kerk toch zeker ook kunnen? Het blad is gratis te bestellen, via www.petrusmagazine.nl

Jan Uittenbroek

Heeft u de nieuwe Petrus al ontvangen? We zijn benieuwd wat u ervan vindt, laat het weten in de reacties.Een abonnement kunt u gratis aanvragen via www.petrusmagazine.nl

Geplaatst door Protestantse Kerk in Nederland op dinsdag 8 mei 2018