Woerdense Stadswandeling ‘Ongelooflijk Woerden’

Woerdense Stadswandeling ‘Ongelooflijk Woerden’

Geloof je of niet? Geloof je in iets of iemand? Of geloof je het wel?

Mensen kunnen hun geloof beleven in heilige ruimtes, in teksten, en baseren daar hun handelingen op. In Woerden in de stad kom je dat overal tegen. Luister naar de verhalen achter bekende plekken en je beleeft de stad voorgoed anders.

Ga mee met deze stadswandeling en ontdek vier kerkgebouwen van binnen en buiten. Hoor verhalen over vervolging, bevrijding, ketters en kardinalen, macht en onmacht. Tussen de romeinen en Woerden ligt tweeduizend jaar geschiedenis. Wat is er al die tijd met het geloof gebeurt?

De wandelingen worden gehouden in augustus en september op woensdag en zaterdag om half 11, vertrek vanaf Plein 7 (Kerkplein 7, 3441 BG, Woerden). In Plein 7 word je ontvangen met een kop koffie met iets lekkers erbij en maken we kennis met elkaar. We bezoeken het Stadsmuseum, het kasteel, de Joodse begraafplaats, de Bonaventurakerk, de Lutherse kerk, de Opstandingskerk en de Petruskerk. Deze stadswandeling kost 5 euro per persoon en duurt ongeveer 2 uur. 

Voorafgaand aan de wandeling kun je nog de Petruskerk bezoeken waar bijvoorbeeld de tentoonstelling over Bonifatius te zien is. Ook de Bonaventurakerk heeft zijn deuren geopend. In het Stadsmuseum is vanaf 6 juli onder andere de tentoonstelling ‘Het verhaal van Woerden’ te zien. 

De data waarop de  wandelingen plaatsvinden: 

Woensdag Zaterdag 
16 augustus 
23 augustus 
30 augustus 
6 september 
13 september 
19 augustus 
26 augustus 
2 september 
9 september (Open Monumentendag) 
16 september 

Deze wandeling wordt ondersteund door de Raad van Kerken en is gesubsidieerd door de Sint Franciscus Stichting in het kader van de herdenking van Bonifatius. Hij zal zeker langskomen in het verhaal.  

Voor meer informatie over de rondleiding, neem contact op met uw gids Marja Hanko.

Informatie over de gids:  

Ik ben Marja Hanko en ik ben 57 jaar. Voor de KUVO mag ik op scholen vertellen over de Romeinen, het kasteel van Woerden, de Tweede Wereldoorlog, en 650 jaar stadsrechten. Ik houd mij bezig met  erfgoed educatie en omgevingsonderwijs. Nu lijkt het mij mooi om met groepen volwassenen en kinderen op stap te gaan langs mooie en bijzondere plekken. Ik houd van verhalen vertellen, theater en poëzie. Ik ben zelf gelovig en sta natuurlijk open voor iedereen van welke achtergrond dan ook.