Verslag van de eerste kliederkerk in de Kruiskerk

De eerste Kliederkerk in de Kruiskerk was op 6 oktober 2018.

Om 15 uur stonden we klaar om onze eerste gasten voor de Kliederkerk te ontvangen. Na een periode van voorbereiden, inkopen doen en alles klaar zetten hadden we er zin in. De gasten: kinderen met hun vader en/of moeder of opa/oma kwamen binnen en werden ontvangen met koffie, thee, gekleurde limonade (regenboog) en dierenkoekjes. Want het thema voor deze Kliederkerk was de Ark van Noach.

Het eerste uur gingen we met elkaar het thema ontdekken door te knutselen, spelletjes te doen of te bouwen met lego, Knex en Kappla. Je kon van een leeg melkpak een ark van Noach maken met de vraag wat zou jij meenemen als je in de ark zou stappen. Ook kon je dieren maken van pompoenen die je zelf moest maken met wol. Er was een ruimte waar een rubberboot lag waar je met je knuffels in kon gaan zitten. Tijdens een lied ging het dan ook regenen. Dit was de ontdekhoek.
Buiten kon je een dierenspel doen of dierenmemory. Na een uur hebben we met elkaar het verhaal gevierd door te zingen, filmpjes op de beamer, een toneelstukje, bidden en het werd afgesloten met een zegenlied. Dit zegenlied was heel bijzonder, want de kinderen zaten onder een parachutekleed (zegenkleed) terwijl hun ouders deze op en neer lieten gaan. Met elkaar zongen we daarbij het zegenlied. Dit zegenkleed hoort bij de Kliederkerk en gaan we de volgende keer weer gebruiken.
We sloten de middag af met een gezamenlijke maaltijd: er waren heleboel pannenkoeken gebakken, lekker met stroop of suiker. Ook waren er fruitspiezen en rauwkost in regenboogkleuren.

We hebben de Kliederkerkbijeenkomst afgesloten met het zingen van het Onze Vader. De volgende Kliederkerk is op zondag 17 februari, dan is het thema Liefde, ben je er dan ook bij?

Het voorbereidingsteam van Kliederkerk

Reacties van mensen:
– leuk in diverse werkvormen met het thema bezig zijn.
– veel afwisseling, leuk!
– erg leuk dat dit georganiseerd wordt.
– tieners erbij betrekken en laten helpen.