Routekaart PKN avonddiensten en avondgebeden

Routekaart PKN avonddiensten en avondgebeden

Om duidelijkheid te bieden over de avonddiensten hebben de hervormde wijkgemeente Noord+West en de Gereformeerde Kerk een ‘routekaart’ uitgeschreven.

De route – vanaf de huidige situatie naar betere tijden – is als volgt:

  1. Op de momenten dat de kerkdiensten niet bezocht kunnen worden, houden we geen avonddienst of avondgebed
  2. Wanneer er ruimte is om diensten te bezoeken in combinatie met een advies van maximaal 30 mensen, wordt er een avondgebed gehouden. Het avondgebed is dan een extra (fysiek) viermoment voor de gemeente.
  3. Wanneer we meer dan 30 mensen in de kerkdiensten welkom mogen heten, houden de hervormde wijk Noord+West en de Gereformeerde Kerk gezamenlijk hun avonddiensten (ook wel ‘PKN avonddienst’)

Ondertussen zijn we bezig met een nieuwe opzet voor het rooster van de avonddiensten. Zoals het er nu naar uitziet gaan we daar een vast ritme in aanbrengen. Dus elke eerste zondag van de maand een dienst met het accent op (samen)zang, de tweede zondag van de maand een leerdienst, de derde zondag van de maand een Taizéviering en de laatste zondag van de maand het Uur van Lofprijzing. Mocht een maand vijf zondagen hebben, dan is er op de vierde zondag ruimte voor een meer experimentele dienst. Daarbij overwegen we om in de zomer geen avonddiensten, maar avondgebeden te houden. Ook lijkt de maand december, met zijn vele andere activiteiten, geen maand voor avonddiensten. Een en ander is nog niet definitief, en moet nog besluitvorming plaatsvinden. Wie mee wil denken, is van harte uitgenodigd.