Update House of Hope

Update House of Hope

House of Hope stelt al een half jaar 2 keer per week haar deuren open voor iedereen die in Woerden woont en kort of langer geleden haar of zijn thuisland is ontvlucht.

Nieuwe centrale opvanglocatie

September is voor veel vluchtelingen uit Oekraïne die nu in Woerden verblijven een belangrijke week gebleken. Ongeveer 45 Oekraïners verhuisden van particuliere adressen in gemeente Woerden naar de nieuw ingericht locatie aan de Bleek in Woerden. Deze locatie is speciaal door gemeente Woerden ingericht voor vluchtelingen. Allereerst voor hen die eerder bij particulieren in onze gemeente woonden en daarna ook voor anderen.

De woonruimtes in de Bleek zijn ingericht voor een vermoedelijk langer verblijf in Nederland. Het is voor de nieuwe bewoners en hun gastgezinnen geen gemakkelijke stap. Er is in de afgelopen maanden veel gedeeld met de gastgezinnen, zowel in praktische zin maar ook in emotionele zin. De ‘tijdelijke’ opvang werd een ‘thuis’ waardoor het verhuizen als een emotionele, moeilijke, maar noodzakelijke stap wordt ervaren (zowel door de gasten als door de gastgevers). 

Als House of Hope proberen we in deze fase een veilige vertrouwde plek voor hen te zijn.

Nieuwe vluchtelingen in Woerden

Op korte termijn verwacht vluchtelingen Steunpunt nieuwe statushouders in Woerden. Ook voor hen willen we een House of Hope zijn.

Gebed

Met dit bericht vragen wij u te bidden voor de vluchtelingen die in Woerden verblijven. In het bijzonder voor hen die hier nog zoeken naar een netwerk van lieve mensen om hen heen.